{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mõtle nagu vanem inimene ja sa oledki õnnelik

  foto : unsplash / RepentAnd SeekChristJesus    Võib-olla ...

 

foto : unsplash / RepentAnd SeekChristJesus

 

 Võib-olla tunnevad õnne saladust kõige paremini vanemad inimesed, kes oskavad aja väärtust rohkem hinnata? 

Inimesed otsivad kogu elu õnne, katsudes leida erinevaid võimalusi, mis muudaksid elu natukene õnnelikumaks. Võib-olla peitub õnne võti hoopis rahulolus sellega, mis sul juba on? Vähemalt kinnitab seda psühhiaater Loren A. Olson ajakirjas Psychology Today. Psühhiaater soovita kõigil mõtelda nii nagu vanemad inimesed selleks, et tunda rohkem rõõmu oma elust. Kuidas seda teha ja muuta oma elu kvaliteeti tänu sellele paremaks? 


Mõtle nagu vanem inimene

Ole tänulikum. Vanemad inimesed hindavad rohkem väikeseid ja lihtsaid asju. Nad on õppinud rõõmustama heade asjade üle ning tundma tänulikkust selle üle, mis neil juba on. Sa võid teha sama ja kirjutada näiteks iga päev üles kõik selle, mille üle sa oled sellel päeval tänulik. Tänulikkuse päeviku pidamine aitab hoida juba ise positiivset hoiakut ning nautida rohkem väikeseid asju igapäevases elus. 

 

 

 

Ela käesolevas hetkes. Naudi iga hetke ja ela 100%, ära lase mineviku masendusel enda üle võimust võtta, ära mõtle kogu aeg kahetsuste peale ja ära muretse tuleviku pärast. Ela teadvuslikult, keskendudes tõesti praegusele hetkele ja hinnates rohkem oma elu nüüd ja praegu. 

Hoia oma suhteid. Kõik meie suhted on vajalikud selleks, et me tunneksime ennast hästi. Hoides oma suhteid, luues tugevaid suhteid teistega, investeerides aega ja energiat oma sõprade ja lähedaste jaoks, tunnevad vanemad inimesed suuremat rõõmu selle üle. Võtta neist õppust ja hoia oma suhteid. Võta aega, et helistada lähedastele, kuulata neid ära ja jagada nendega oma muresid ja rõõme. 

Lepi muutustega. Elu meie ümber muutub kogu aeg, muutuste vastu võitlemine tekitab ainult stressi ja pettumust. Lepi elu vältimatute muutustega ja ole paindlikum. Võta seda parem, kui head võimalust uute kogemuste omandamiseks. 

Otsi oma elule mõte. Vanematel inimestel on prioriteedid paremini paigas, nad teavad, mis tõesti on tähtis ja mis mitte. Mõtle, mis annab sinu elule mõtte, otsi tegevusi, mis tekitavad sinus suurema rahulolu.

Kommentaare ei ole