{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mitte su keha pole väsinud, vaid su hing on kurnatud

foto : unsplash / Zoe      Sul on tunne, et sul on energiat...

foto : unsplash / Zoe

 

 

 Sul on tunne, et sul on energiat ja jõudu, et teha kõik ära, mis vaja. Aga teisest küljest pead sa end tagant sundima, et üldse miski tehtud saaks. Kui stressi perioodid kestavad liiga kaua, võib see põhjustada vaimset letargiat. See tähendab, et su vaim uinub vaikselt magama, millega kaasnevad samad sümptomid nagu depressioonil. Hoolimata kõikidest sinu pingutustest jääda positiivseks ja elada nagu kõik teised, tunned sa kurnatust. Sa võtad kogu oma tahtejõu kokku aga sellest pole kasu, sest sa oled jõudnud viimase piirini. Meil on vaja aega, et ravida oma hingehaavad terveks. Nii nagu keha vajab puhkust ja ravi peale haigust. Hinge ei saa palja silmaga näha, sellepärast ei mõtle keegi sellele, kuidas ravida oma emotsioone ja tundeid. Sageli mõtleme me, et küll see läheb mööda ja mis nüüd mina. Või siis ütlevad teised, et mis sa muretsed, mine parem välja, ole inimeste seas. 

Kui sa aga eirad märke, mida su keha ja vaim sulle saadavad, paned sa ennast tõsisesse ohtu. Selline olukord võib põhjustada kroonilist ärevust, psühholoogilisi häireid ja depressiooni. 

 

Millised märgid viitavad sellele, et sa pead end kokku võtma ja enda eest rohkem hoolitsema? 


1. Sa tunned ennast täiesti üksi maailmas

Ükskõik siis, kellega sa koos ka ei ole, sa tunned ennast üksi. Pideva väsimuse tõttu ei saa sa teha seda, mida sa tahaksid ja oled hakanud rohkem üksi olema, sest teistega suhtlemine on hakanud sind kurnama. Sa oled kaotanud usalduse inimestesse, ka neisse, keda sa ometi tunned ja hoolimata sellest, et nad pole sinu vastu kunagi midagi valesti teinud. Sa näed asju halvas valguses ja mõtled tihti, miks üks või teine sulle halba tahab. See rikub su elu. 

 

 

 


2. Sa tunned suurt segadust

Tundub nagu ei suudaks sa end enam sundida. Sellepärast oled sa segaduses nagu oleks su süda mitmeks tükiks. Sa ei mäleta enam paljusid asju ja unustad olulisema. Nagu oleksid sul mäluaugud. Sa oled isegi mõtelnud selle peale ega sa hulluks ei hakka minema. Su hing on kurnatud ja vaevatud. Mõnikord on sul tunne nagu ei leiaks sa oma kohta siin maailmas. 


3. Sa tunned nõrkust

Sul on tunne, et su keha ei kuula sind enam. Sa tahad midagi teha ja ette võtta aga ei suuda, hoolimata kõikidest pingutustest. Iga liigutus väsitab sind. Sul pole piisavalt tahtejõudu, et end sundida. Sa tahaksid trenni teha aga ei suuda end sundida, et minna spordisaali. Kõik see, mis varem tegi sulle rõõmu, on muutunud tüütuks. 


4. Sa oled pinges

Sul on tunne, et su keha on täis negatiivset energiat, millest sa vabaneda ei suuda. Sa võid tunda külmavärinaid või surinaid oma kehas. Samuti pingeid, pearinglust, kõhuvalu, nägemisprobleeme ja peavalu. Sa ei saa aru, miks see nii on. Ometi katsub su keha sulle midagi öelda. 


5. Sul on raske kirjeldada seda, mida sa tunned

Kui sinult küsitakse, kuidas sa end tunned, ei tea sa, mida vastata. Sa ei saa ise ka aru sellest, mida sa tunned. Sa oled kurnatud ja väsinud. 

 

 

 


6. Sa oled muutunud ülitundlikuks

Sul on tunne nagu oleksid sa ülitundlikuks muutunud. Mõnikord hakkavad pisarad voolama ilma mingi põhjuseta. Või tunned ennast kurvana. Sellepärast on sul raske ka end teistele avada, sa kardad, et ei suuda oma tundeid kontrollida. 

 

 7. Sul on paanikahood

Mõnikord tunned sa end nii halvasti, et sind valdavad paanikahood. Sul on tunne nagu juhtuks midagi hirmsat kohe ja sa kaotaksid kontrolli oma elu üle. 


8. Sa oled muutunud nii negatiivseks

Varem olid sa positiivne ja elurõõmus, nägid rohkem head, kui halba. Sa hoolitsesid teiste eest, andestasid palju... Kõik see on aga kuhugi kadunud ja asendunud sinu südames pettumuse, kibestumuse, kadeduse ja vihaga. Su mõtted on liiga negatiivsed. Sa näed kõigis ja kõiges vigu ning süüdistad teisi selles, mis sinuga juhtub. 

 

 

 


9. Sul on raske voodist välja tulla

Su ainus soov oleks mitte tõusta. Võimaluse korral teed sa lõunauinaku. Sul pole tahtmist, et tõusta. Öösel ei maga sa hästi. Su uni on rahutu ja katkendlik. Sa näed imelikke unenägusid, mis sind painama jäävad. Sa mõtled musti mõtteid ega saa rahu. 


10. Tulevik hirmutab sind

Sa ei tea ise ka, miks tulevik sind sel määral hirmutab. Mõnikord tahaksid sa pakkida oma asjad ja alustada oma elu uuesti, otsast peale. Sest mitte miski ei valmista sulle enam rõõmu. Kõik, mis sind varem rõõmustas, on kaotanud oma tähtsuse. 



Kui sa tundsid ennast selles kirjelduses ära, pead sa võtma aega iseendale, vältima negatiivseid mõtteid ja olema parem iseenda vastu. Ära näe endas nii palju vigu ja puudusi. Õpi nägema rohkem head, kui halba. Ja katsu leida mõni spetsialist, kes aitaks sind sellest mustast august välja.

Kommentaare ei ole