{ads}

HIDE

Viimased

latest

Paarisuhte 4 kõige raskemat aastat

  foto :unsplash / Amanda Sixsmith    Peale ilusat suhte al...

 

foto :unsplash / Amanda Sixsmith

 

 Peale ilusat suhte algust, asenduvad suured kirehood paari kuu möödudes esimeste tülidega, mille tõttu paljud paarid isegi lahku lähevad. Kahe inimese vaheline suhe ei ole sugugi rahulikult voolav jõgi, sest igas suhtes on nii häid, kui halbu aegu. Pikemaajalises suhtes on mõned kooselu aastad kriitilisemad, kui teised, just nende aastate jooksul lõpetavad paljud paarid lahku minemisega. Just nende aastate jooksul tuleb ette kõige rohkem vaidlusi ja muid suhteprobleeme. 


3.  kooseluaasta : esimene kriis

Väga paljud paarid lahutavad juba peale kolme aastast kooselu. Kuidas see aga võimalik on, et peale nii lühikest kooselu minnakse juba lahku? Tegelik põhjus seisneb selles, et mesinädalad saavad sellel ajal läbi. 

Kahe inimese vahelises suhtes on kõigepealt see etapp, mille ajal kõik on hästi, elu on lill, ühtegi probleemi ei ole, see on kudrutamise aeg, mil elada võib ainult õhust ja armastusest. Armastus teeb pimedaks, selle tõttu ei näe sa oma kaaslase juures ühtegi viga ega puudust. Kui mesinädalad aga läbi saavad, lahtub ka kirg, inimene avab oma silmad ja näeb kaaslast teise pilguga : kõikide heade ja ka halbade külgedega. Psühholoogide sõnul kestavad mesinädalad 6 - 18. kuud. 

 

 

Edaspidi on paaril kaks võimalust :

- kohaneda nii hästi, kui võimalik uue olukorraga ja leida uusi võimalusi, kuidas hoida kireleeki, hoolimata sellest, et kaaslane ei ole päris see, kelleks nad teda pidasid, otsustavad nad ikkagi kokku jääda. Armastus võtab sellisel puhul teise kuju. 

- kui tülitsemist, vaidlusi ja erimeelsusi on siiski liiga palju, kui mõlemad jäävad oma seisukoha juurde ükskõik, mis hinna eest, võib paar otsustada lahku minna. 

Peale kolme aastast kooselu ei ole paar õppinud veel oma erimeelsusi lahendama ja sellest tekivadki kõik probleemid. 


7.  kooseluaasta : paigalseis, mida on raske taluda

Seitsmendal kooseluaastal paneb suhte ohtu paigalseis. Paar ei liigu enam samas suunas, ühised plaanid, mis kunagi said tehtud, ei kõlba enam ega oma tähtsust; partnerid hakkavad liikuma erinevad suunas. Arusaam armastusest ja kooselust ei ole enam sama, mõlemad kaaslased on muutunud. 

Kõik see, mis neid omavahel kunagi sidus ja mis aitas neil raskustest üle saada, ei paku enam huvi. Pigem on tekkinud liiga palju erimeelsusi ja lahkarvamusi. 

 

 


11.  kooseluaasta : test, mis aitab hinnata käidud teed

Sellel ajal selgub, kui hästi mõlemad partnerid on minevikust õppust võtnud, kui hästi on nad õppinud oma probleeme ja erimeelsusi lahendama, kui hästi nende suhe toimib ja kas nad on suutnud ületada kõik viimaste kriisiaastate raskused. 

 

15.  kooseluaasta - kirglikust armastusest on saanud tõeline armastus

Uus katsumus on armunuid ees ootamas, kes on juba nii palju vaeva näinud, et oma suhet hoida. Sellel kooseluaastal saab elukaaslasest ka parim sõber. Võib-olla on suuremad kirehood jäänud minevikku, paari hoiavad koos aga teised alussambad: pühendumus ja intiimsus. 

Kui see on aga võimatu, võivad kaaslased muutuda teineteise jaoks täiesti võõraks, hakata teineteisest eemalduma ja elada koos nagu toakaaslased, kes on füüsiliselt koos aga vaimselt eemaldunud. Sellisel puhul on normaalne suhtlemine juba ammu kadunud. Tegelikult pole selline paar kunagi õppinud oma erimeelsusi lahendama. Armastus nende vahel on läbi saanud ja nad on lahku kasvanud.


 kodused lood 2023© kopeerimine keelatud

Kommentaare ei ole