{ads}

HIDE

Viimased

latest

Harjutused, mis aitavad selga sirgeks saada ja rühti parandada

  foto : unsplash / Alejandro Escamilla   Pajudel inimestel...

 

foto : unsplash / Alejandro Escamilla

 

Pajudel inimestel on probleeme rühihäiretega, mille tõttu selg vajub kühmu ja tekib küür ehk kumerselgsus. Rüht on aga see, mis hakkab inimese juures kohe silma, sest kehahoiak peegeldab inimese harjumusi ja eluviise. Küür võib tekkida ka selgroo kõverdumise või rasva ladestumise tagajärjel turja piirkonda. Rühiharjutused aitavad sul saada selga sirgeks, olla enesekindlam ja ilusam. Õige kehahoiak võtab ära aga lihaspingeid, väsimust ja seljavalu.


Harjutused, mis aitavad küürust lahti saada ja rühti parandada

Selleks, et küürust vabaneda, tuleb muuta oma kehahoiakut ehk siis rühti. Rühivigu võivad põhjustada lülisamba kõverdus, keha teljest ettepoole hoidev pea ja längus õlad. 


  • 1. harjutus

Seisa selg vastu seina. Toeta pea seina vastu nii sirgelt, kui võimalik. Seejärel tõsta käed üles ja toeta vastu seina. Libista käed allapoole, nii, et küünarnukid jäävad õlgade kõrgusele ja keera peopesad ettepoole. Korda harjutust 20 korda, tõstes käed sisse hingates üles ja lastes käed välja hingates alla. 



 

  • 2. harjutus

Hoia selg sirgena ja suru abaluud taha selgroo poole, nii, et õlad jäävad tahapoole. Seda harjutust tuleks iga päev sooritada oma rühi parandamiseks.


  • 3. harjutus

Arvuti ees istudes jälgi, et su pea ei oleks liiga õlgadest ees ja ei lisaks sellega raskust kaelalihastele. Ettepoole pea lisab lülidele mitme kilo jagu raskust juurde. Hoia oma pead õlgade kohal. Hea oleks, kui sellest saaks harjumus.

 

  • 4. harjutus

Sirutusharjutused aitavad samuti rühti parandada. Istu rätsepaistesse, toeta parem käsi seljale, vasak käsi aga pane pea peale, seejärel painuta pea vasakule poole. Seejärel vaheta kätt ja painuta pea paremale poole. 

 

 

 

  • 5. harjutus

Rulli õlad tahapoole ja katsu hoida asendit 30 sekundit. Korda harjutust 5 korda. 

 

  • 6. harjutus

Seisa sirgelt ja tõsta käed külgedele, hoides õlgade kõrguselt. Seejärel vii käed (hoides samal kõrgusel) taha ja langeta taas külgedele. Korda 20 korda. 

 

  • 7. harjutus

Pane pea peale väike padi ja kõnni paar minutit, nii õpid sa pea püsti hoidma ja paraneb rüht. 



Rühi parandamiseks on vaja harjutada regulaarselt. Vajaduse korral pea nõu arstiga.

 



Kommentaare ei ole