{ads}

HIDE

Viimased

latest

2 põhjust, miks mees võib oma naist petta ka siis, kui nende suhtes on kõik hästi

  foto :unsplash / NEOM   Teadlased uurisid lähemalt, milli...

 

foto :unsplash / NEOM

 

Teadlased uurisid lähemalt, millistel põhjustel mehed võivad oma naist petta isegi siis, kui nende suhtes on kõik hästi ja korras. 


Miks inimesed petavad? Seda küsimust on katsunud lahata mitmed erinevad uurimistööd, viimane neist, mille tulemused avaldati väljaandes "Psychology Today", katsus välja selgitada, millistel põhjustel keskealine mees läheb mujale vaatama. Teadlaste küsimusele andsid vastuseid ühe tutvumisportaali kasutajad, tuues välja põhjused, mis ajendasid neid alustama abieluvälist suhet. 


"Vähe kahetsusi"

Selgus, et petjatel on kaks suuremat motiivi, mis neid ajendavad. Tegemist oli meestega, kellel oli juba mitu kõrvalsuhet selja taga. Kõige esimene põhjustest, mis ilmselt kedagi ei üllata, on seksuaalne rahulolematus suhtes. Teised aga lähevad mujale vaatama lihtsalt sellepärast, et tahavad rohkem vaheldust oma ellu ja igatsevad iseseisvuse järele. 

 

 

Oma uurimistöö raames küsitlesid teadlased Ashley Madison' kasutajaid kahel korral, kolme kuulise vahega. Uurimistööst võtsid osa üle 250 osalise, kes täitsaid kaks ankeeti, mis võimaldas teadlastel võrrelda ja analüüsida nende suhteid oma elukaaslasega peale petmist. 

Mitmed osavõtjad kinnitasid tundvat suuremat rahulolu oma elus tänu kõrvalsuhtele ega tunne suuri süümepiinu ega kahetsusi oma elukaaslase ees. 

Tavaliselt otsitaksegi kõrvalsuhte kaudu seksuaalpartnerit, kes erutaks rohkem, kui oma elukaaslane.

Kommentaare ei ole