{ads}

HIDE

Viimased

latest

Erinevad isiksusetüübid : sinine

     Sinine on kohusetundlik inimene. Ta otsib praktilisi lahendusi probleemidele. Talle meeldivad protseduurid, täpsus, ...



 

 

 Sinine on kohusetundlik inimene. Ta otsib praktilisi lahendusi probleemidele. Talle meeldivad protseduurid, täpsus, reeglid ja faktid. Talle meeldib andmeid käsitleda, ta kardab eksida oma tööd tehes.

Sinine ei võta kunagi ühtegi otsust vastu kergekäeliselt ilma eelnevalt kõike järele kontrollimata viimse pisiasjani. Tema kirjutuslaual valitseb alati range kord. Tema dokumendid on alati tähestikujärjekorda pandud. 

Sinist on kerge ära tunda, sest ta ei hakka riskima enne, kui on kõik korralikult läbi kaalunud. 

Tal on väga tugevalt väljaarenenud analüüsioskus, ta oskab otsuseid vastu võtta, toetudes faktidele, mis tema valikuid õigustavad. Ta annab alati kõige parema diagnoosi. 

  an>

 

Ta ei ole ülevoolav ega emotsionaalne, pigem reserveeritud. Tema pärast ei ole vaja kunagi muret tunda, sest ta on alati õigel ajal kohal, erinevalt kollasest. Ta on isegi varem kohal, sest ta on alati ootamatusteks olukordadeks valmis. 

Sinine võib paista mõnikord liiga range, külm ja eemalolev aga seda sellepärast, et reeglite- ja seadustevaba maailm mõjutab talle hirmutavalt. Ta tahab kõike analüüsida. 

Sinisel ja kollasel on raske teineteist mõista. Muidugi, kui kollasel pole just piisavalt tõendeid, mis muudaksid teda usaldusväärsemaks sinise silmis. 

Kui sa peaksid sinist võrdlema mõne elemendiga, siis mõtle mere peale. Ilma täpsete teadmisteta on ohtlik merele minna. 

 

 


Kuidas sinisega kõige paremini suhelda? 

Ole tõsiseltvõetav ja ametlik. Ta võib kuulata sind tundide kaupa, kui su argumendid on korralikult valitud ja sa räägid nii palju pisiasjadest, kui võimalik. Ja loomulikult kui sa näitad talle ka arve ning statistikat. Kui sa tuled faktidega lagedale, siis ära unusta allikat mainida, kus sa oma info said. 

Sinisega on sul vaja suuri teadmisi selleks, et ta sind üldse tõsiseks võtaks. Talle ei meeldi pealiskaudsus ja kergemeelsus. Talle meeldivad teesid ja antiteesid ning kõik lisad, mis sellega kaasnevad. 

Mõistusõnad ja metafoorid jätavad ta külmaks ega avalda talle mõju. Ole täpne.

 

 

Ta tahab rääkida asjadest põhjalikult. Kui ta peaks kuulama sinu kõnet või konverentsi, tahab ta kokkuvõtet ka paberil, et kõik üle kontrollida ükshaaval. 

Kui sa koosolekul midagi ütled, mida sa pole eelnevalt kontrollinud, ei võta ta sind tõsiselt ja võib sulle esitada küsimusi sinu teadmiste kohta. Ta võib kaotada üldse usu sinu sõnadesse.

Temaga tuleb rääkida võimalikult ametlikul toonil, talle ei meeldi naljad ja anekdoodid, millel pole loogikaga midagi ühist. 

Kätega vehkimine ja lõbus hääletoon ei meeldi talle sugugi ega ärata temas usaldust. Temaga tuleb rääkida võimalikult tõsisel ja rahulikul toonil. 

Sinine ei taha mitte midagi muud, kui seda, mida ta saab tõsiselt võtta. 

Kommentaare ei ole