{ads}

HIDE

Viimased

latest

Erinevad isiksusetüübid : roheline

     Roheline on enne kõike inimlik. Talle meeldivad teised inimesed, mõnikord unustab ta teisi aidates lausa iseenda. Ta hu...

 


 

 Roheline on enne kõike inimlik. Talle meeldivad teised inimesed, mõnikord unustab ta teisi aidates lausa iseenda. Ta huvitub tõsiselt teiste inimeste probleemidest. Temaga on lihtne läbi saada, sest ta on alati valmis teisi aitama. 

Roheline on kannatlik, rahulik, reserveeritud ja mõnikord tagasihoidlik. Saalis ei tee ta lärmi ega taha mitte millegagi silma paista. Kui tal oleks võimalik end posti taha peita, teeks ta seda hea meelega. Kui ta aga peaks tundma, et ta on ohus või tundma ebaõiglust, võib ta sellest segadusse sattuda.

Ta on lojaalne, sa võid tema peale kindel olla. Ta arvestab alati teistega ja oskab teisi ära kuulata. Ta ei suru kunagi oma arvamust teistele peale. Ta peab teiste arvamusest alati kinni otsuste vastuvõtmisel. Tavaliselt ütleb oma arvamuse viimasena. Kui sa küsid temalt, mida ta mõtleb, siis küsib ta sinult vastu: "Ja sina? ", enne, kui ta sulle midagi vastab.

 

 

Näiteks Amazonis vaataks ta piinliku täpsusega müüginumbreid ja positiivseid arvamusi. Negatiivsed kommentaarid võivad häirida tema enesetunnet. Rohelisel on vaja aega otsuste langetamiseks, sest ta tahaks teha nagu kõik teised. 

Kui punane on juht, kollane on vaba elektron, siis roheline on see, kes järgneb teistele. 

Ta on empaatiline, punane tekitab temas hirmu, kollane aga meeldib talle. 

Rohelisele ei meeldi konfiktid, see teeb teda kurvaks. 

Talle ei meeldi ootamatud muutused, mille tõttu ta peab oma plaane muutma üleöö. Talle meeldib tema harjumuspärane töö ja elu. Ta on metoodiline, tahab järgida protseduure, see mõjub rahustavalt. 

Kui sa peaksid teda võrdlema mõne elemendiga, siis mõtle mõnele aasale, mis on rahustav ja ilus. 

 

 

 

Kuidas rohelisega suhelda? 

Tema puhul on kõige tähtsam võita ta usaldus. Kui sa oled temaga koos, siis ära puuduta teda liiga palju, hoia temaga natuke distantsi. Talle ei meeldi, kui keegi tungib tema isiklikku ruumi. Sa võib muutuda ruttu liiga pealetükkivaks, eriti juhul, kui ta sind piisavalt ei tunne. 

Kuna ta ei oska eriti otsustada, siis on teda raske ümber veenda. Sa pead talle asjad lahti seletama üksipulgi ja tasapisi. Temaga ei tohi olla äkiline. Sa pead rääkima etappide kaupa nagu rong, mis peatub igas jaamas ja sõidab siis jälle edasi. Roheline on punase vastand, ta vajab aega ja infot seleks, et sinu mõttest ja arvamusest täielikku pilti saada.

Selle asemel, et oma lahenduste ja plaanidega välja tuua, mis rikuvad kõik tema plaanid ära, leia parem rahustavaid argumente ning otsi kõige lihtsam meetod, mida ta saab sammhaaval ellu rakendada. 

 

 

Rohelisega ei saa muidu, kui tuleb aega võtta. Tee rääkimise ajal pause, et tal oleks aega seedida seda, mida sa talle ütled. Liiga energiline ja kiire jutt võib ta segadusse ajada. 

Sa pead talle näitama, kui paljud inimesed on sinu mõtte ja ideedega kaasa läinud, on ostnud sinu teenust, on sõlminud sinuga lepingu, on tulnud sinu konverentsile. Teised on need, kes suudavad teda veenda selles, et ta teeb õige valiku. Teiste arvamus ja statistika aitavad tal maha rahuneda.

Otse loomulikult tuleb temaga rääkida rahulikul toonil, mitte liiga ägedalt kätega vehkida. Pole mõtet ka talle pingsalt silma vaadata, vaid vaadata teda empaatilisel pilgul, pea kergelt kallutatud kõrvale. 


Kommentaare ei ole