{ads}

HIDE

Viimased

latest

27. nädal

Nädal 27  Sellel kolmandal trimestril näeb teie laps väga vastsündinu moodi välja, olles vaid pisem ja kõhnem ning ka kortsulisem...

Nädal 27

 Sellel kolmandal trimestril näeb teie laps väga vastsündinu moodi välja, olles vaid pisem ja kõhnem ning ka kortsulisem. Rasvakiht on siiski suurenenud ja loote väljanägemine muutub ümaramaks.
Lapse ellujäämisvõimalused enneaegse sünni puhul on märgatavalt kasvanud, kuid endiselt on see võimalik üksnes meditsiinilisel toel.
Lapse silmalaud hakkavad lõpuks avanema ning tekivad võrkkestad.
Teie laps kaalub umbes 900 grammi.
Võite märgata, et lapse une- ja ärkveloleku ajad pole sugugi sünkroonis teie omadega. Paljude beebide lemmikaeg tegutsemiseks on just siis, kui emme end kenasti magama sätib.


Ema: Sinu kopsumaht jääb väiksemaks, sest emakas on suurenenud, surudes vastu kopse ja diafragmat. Õhupuuduse korral seiske sirgelt ning hingake rahulikult sisse ja välja.
20-50% rasedatest kogevad ka hemorroididega seotud ebamugavustunnet. Hemorroidid on laienenud veenikomud pärakupiirkonnas. Hemorroidid pole tavaliselt ohtlikud, kuid neil on omadus korduda ning olla sealjuures üsnagi valulikud. Mõnikord võib hemorroididega kaasneda kerge vereeritus. Kui hemorroidid väga tülikaks muutuvad, konsulteerige arstiga (mõningatel juhtudel võib vajalik olla meditsiiniline sekkumine), kuid kodus saate ära teha alljärgnevat:
• sööge kiudaineterikkaid toite
• olge füüsiliselt võimalikult aktiivne (ka paarkümmend minutit kestev mõõdukas jalutuskäik päevas stimuleerib soolestiku tööd)
• roojatungi tundes minge kohe tualetti, muidu suurendate oma vaevuseid veelgi
• sooja veega istevann võib leevendada kihelust, ärritust ja sulgurlihase kokkutõmbeid.

Raseduskalendri esilehele

 
 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole