{ads}

HIDE

Viimased

latest

24. nädal

Nädal 24  Lapse kopsud hakkavad tootma surfaktanti. Surfaktant on rasva- ja proteiinisegu, mis takistab kopsude alveoole kok...

Nädal 24

 Lapse kopsud hakkavad tootma surfaktanti. Surfaktant on rasva- ja proteiinisegu, mis takistab kopsude alveoole kokkutõmbumise eest. Sellest rasedunädalast alates on teie lapsel enneaegse sünni puhul ellu jääda üks võimalus nelja või viie vastu. Peamiseks takistuseks sel perioodil sündinud beebidele ongi hingamisraskused. Kui teie laps sünnib enne 28. rasedusnädalat, manustatakse talle profülaktiliselt kunstlikku surfaktanti. Lapse ellujäämisvõimalused sõltuvad paljuski tema kaalust – mida rohkem enneaegsed lapsed kaaluvad, seda suuremad on nende võimalused eluks.
Lapse organism hakkab tootma valgeid vereliblesid, mis on olulised infektsioonidega võitlemiseks.
Loote süda lööb 120-150 korda minutis ning seda on võimalik doppleri või stetoskoobi abil kuulata.


Ema: Teie naba võib hakata “välja punnitama”.
Hammaste ja igemete eest hoolitsemine on oluline kogu raseduse vältel. Sel perioodil võib teil esineda igemete veritsust. Veritsust aitab vähendada pehme hambaharja kasutamine ning õrn pesujärgne igemete masseerimine.
24-28 rasedusnädal on teie lapse kõige aktiivsema liikumise periood. Hiljem jäävad olud aina kitsamaks ning tema liigutused muutuvad sujuvamateks.

Raseduskalendri esilehele


 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole