{ads}

HIDE

Viimased

latest

22. nädal

Nädal 22  Lapse käed kasvavad pikemaks ja tugevamaks. Sõrmeküüned on moodustunud ning jätkavad kasvamist. On väga tõenäoline, et ...

Nädal 22

 Lapse käed kasvavad pikemaks ja tugevamaks. Sõrmeküüned on moodustunud ning jätkavad kasvamist. On väga tõenäoline, et teie pisike vajab maniküüri juba vahetult pärast sündimist.
Lapse aju kasvab praegu väga kiiresti ning jätkab seda viienda eluaastani (siinkohal tulevad kasuks Omega3 rasvhapped).
Poisslapse munandid hakkavad munandikotti laskuma.
Teie laps võib juba teha grimasse.
Jätkub luustumine ning nahk pole enam nii läbipaistev, kui varem.


Ema: Nüüd on sinu kõht selgesti nähtavalt paisunud. Võib-olla oled pikisilmi oodanud seda aega, mil ka teised sinu paisunud kõhukest imetleda saavad, kuid pole ka tavatu, kui tunned end ebalevalt ning muretsed oma välimuse kaotamise pärast. Katsu siiski leida viis lõõgastumiseks ning pea meeles, et rasedusega kaasnevad muutused on vaid ajutine nähtus. Küllap märkad eneselegi üllatusena ühel hetkel, et nädalad ja kuud mööduvad kiiresti ning pea mahutud taas endistesse rõivastesse. Seega, parim, mida teha saad, on nautida praegust elu, mil sulle on lisakilod lubatud. Kui aga tunned, et oled raseduse tõttu sattunud enese jaoks lahendamatusse emotsionaalsesse madalseisu ning sul pole kedagi, kellelt tuge saaksid, võid kogu lapseootuse vältel pöörduda vastava koolitusega nõustajate poole (nt: raseduskriisikeskus).
Ootamatult võid avastada, et sinu rinnad on hakanud “lekkima”. Rindades tekib eelternespiim. Ternespiim ise on teie tulevase lapse esimeseks toiduks ning seda tekib paari päeva jooksul pärast sünnitust. Kuna ternespiim sisaldab palju kasulikke aineid spetsiaalselt sinu lapse tarvis ning see sisaldab antikehi, mis on vajalikud lapse immunsüsteemi üles ehitamiseks, peaksid esimestel päevadel kaaluma selle pakkumist lapsele isegi siis, kui sa edaspidi rinnaga toita ei soovi.


Raseduskalendri esilehele

 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole