{ads}

HIDE

Viimased

latest

19. nädal

Nädal 19.  Loote kasv aeglustub veidi. Lapse nahka katab valge piimjas rasvaine, lootevõie (vernix caseosa), mis kaitseb lapse na...

Nädal 19.

 Loote kasv aeglustub veidi.
Lapse nahka katab valge piimjas rasvaine, lootevõie (vernix caseosa), mis kaitseb lapse nahka ümbritsevast looteveest läbi imbumast. Lootevõide all katavad lapse keha endiselt udemed. Lootevõie on vastsündinul pea täielikult kadunud, kui tegemist pole enneaegse sünnitusega.
Piimahammaste all on lapsel hakanud moodustuma jäävhammaste alged.
Beebi närvikiude ümbritseb rasvaine nimega müeliin, mida on vaja täpsete liigutuste sooritamiseks.
Laps kaalub umbes 200 grammi.

Ema: Võite tunda, et teie nahk on teatud piirkondades kuiv. Siingi tuleb appi tervislik toitumine ning piisav vedelikutarbivus päeva jooksul.
Te võite märgata, et teil on pidevalt soe olla. Kandke õhku läbilaskvaid (“hingavaid”) riidematerjale, et vältida ülehigistamist.

Sinu kehahoid muutub kasvava kõhuga. Katsuge säilitada õiget rühti ning kandke madalaid jalanõusid, nii vähendate seljavalude esinemisvõimalust ning uneprobleeme.




Raseduse edenemisega on mugavalt magamine üha suurem katsumus. Kõhuli magamine muutub mõeldamatuks, selili magamine võib põhjustada teil hapnikupuudust või suruda kinni veresooni, mille ülesandeks on loote verevarustus. Kõige populaarsem soovitus on magada vasakul küljel ning toestada keha lisapatjadega.

Raseduskalendri esilehele


 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole