{ads}

HIDE

Viimased

latest

18. nädal

Nädal 18. Teie beebi kõrvad on nüüd täielikult arenenud nii et ta saab juba kuulda teie juttu. Rääkige lapsega ja paluge seda teha ...

Nädal 18.

Teie beebi kõrvad on nüüd täielikult arenenud nii et ta saab juba kuulda teie juttu. Rääkige lapsega ja paluge seda teha ka tulevasel isal.


Sõrmeotstele ja varvastele on moodustunud padjakesed. Uskumatu, aga lapsel on arenenud talle omased sõrmejäljed. Laps loob sõrmejäljed täiesti ise – need on seotud sellega, kuidas loode oma käsi liigutab ning sellest tekivad ainulaadsed keerud ja jooned.
Lootel hakkab tööle immuunsüsteem, mis toodab antikehasid.
Kui teie laps on poiss, hakkab tema eesnääre moodustuma ning tema munandid on alustanud laskumist kõhuõõnest munandikotti. Kui loode on tüdruk arenevad tema munasarjad ja munarakud.
Võite märgata, et teie beebi teeb jõnksulisi liigutusi. See näitab, et teie beebi luksub.
 

Lapse seedeelundkond areneb jätkuvalt ning tema sooltesse on hakanud kogunema esimene väljaheide, mekoonium.


Ema: Kui sa seda veel teinud pole, külasta kindlasti hambaarsti. Katkiste hammastega emadel on oht sünnitada väiksemad lapsed, kui tervete hammastega emadel. Veel ei ole san ii suur, et ei saaks hädapäraste protseduuride tegemist endale lubada, kuid raseduse lõpus võib hambaravi osutuda võimatuks piinaks.
Võite tunda, et teie jalanõud hakkavad pigistama. Turseid põhjustab kudedesse kogunev vedelik. Vajadusel ostke endale number suuremad jalanõud ning ärge seiske väga pikka aega järjest. Kui olete olnud kõrgete kontsade austaja, on paras aeg teha tutvust madalamate ja mugavamate jalanõudega.
Kõhus muutub üha kitsamaks ning seetõttu võid tunda rohkem õhupuudust ning vajadust põit tühjendada.



Raseduskalendri esilehele

 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole