{ads}

HIDE

Viimased

latest

17. nädal

Nädal 17. Lootel on kiire kasvu periood. Loode kogub rasva, sest rasvkude aitab hoida kehasoojust ning annab energiat. Lapse süda...

Nädal 17.

Lootel on kiire kasvu periood. Loode kogub rasva, sest rasvkude aitab hoida kehasoojust ning annab energiat.
Lapse süda pumpab endast läbi 24 liitrit verd päevas.
Lapse kuulmismeel areneb ning ta võib kuulda väljaspoolt teie keha tulevaid helisid. Tema jaoks on need hääled siiski tunduvalt vaiksemad, kui teile, sest vaid väike hulk mürast tungib läbi kõhuseina. Helidele reageerima hakkab beebi siiski alles 24. nädalal.
Lapsel on kaks refleksi: neelamis- ja imemisrefleks.

Ema: Teie rasedus on selgelt eristatav, kuna emakas ulatub juba üle häbemeluu.
Võite tunda, et vajate rohkem õhku ning higistate rohkem. Õhupuuduse korral seiske sirgelt ja laske rinnal vabalt paisuda.
Teid võib hakata kimbutama kõhukinnisus, mis on põhjustatud suurenevast emakast ning tõusnud progesteroonitasemest, mis muudab seedetrakti lihaskonna töö loiumaks. Ehkki teasel trimestril tuleks süüa päeva jooksul 300 kilokalorit rohkem, kui varem, tehke seda süües tihemini, kuid vähem korraga. Gaase aitab vältida teatud toitudest hoidumine (praetud toidud, kapsas, sibulad, oad, liigne magus). Jooge päevas 8-10 klaasi vedelikku.
 
 

Mõned naised tunnevad sel nädalal valu jalgades. See valu tuleneb sellest, et arenev beebi avaldab ekstra survet istmikunärvile. See närv läheb emaka alt sinu jalgadesse ja on sinu keha suurim närv. Kompress sellele piirkonnale võib su vaevusi leevendada. Minimaliseerige aega, mida peate püsti olles veetma, eriti, kui teil on jalgadele pidevat survet avaldav töökoht.



 Raseduskalendri esilehele

 
 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 


Kommentaare ei ole