{ads}

HIDE

Viimased

latest

15. nädal

Nädal 15. Lapse nahk kattub nüüd looteudemetega, mis väga peenikeste karvakestena moodustavad lapse kehal mustreid. Looteudemed a...

Nädal 15.

Lapse nahk kattub nüüd looteudemetega, mis väga peenikeste karvakestena moodustavad lapse kehal mustreid. Looteudemed aitavad lapse kehatemperatuuri reguleerida. Ka lapse juuksed ja kulmud on hakanud kasvama, kuid see ei garanteeri veel teie lapse juuksevärvi ga koguni seda, et laps sünnib juustega.


Looteudemete all on lapsel õhuke nahk, millest paistavad läbi veresooned, mille kaudu on veri juba voolama hakanud.
Loote silmad ja kõrvad näevad lõpuks välja üpris vastsündinule sarnased. Kuna teie laps harjutab imemist ja neelamist, võib ta ka luksuda.
Beebi kasvab üha kiiremini ning ta on ligi 11,5 cm pikkune. Tema pea ei tundu enam ülejäänud kehaga võrreldes nii proportsioonidest väljas, kui varem. Ka loote jalad hakkavad pikemaks kasvama ning luud kõvenevad ja hakkavad kaltsiumi koguma (luustuma).
Ehkki beebi silmad on endiselt kinni, hakkab ta tajuma valgust. Suure tõenäosusega liigub loode eemale, kui suunad kõhule taskulambi või lased sinna paista eredal päikesevalgusel (ettevaatust päevitamisega!)

Ema: Sinu energia võib olla taastunud, kuid see ei tähenda, et võiksid ette võtta suuremaid öiseid pidusid. Kuni sinu sees kasvab laps, on piisav uni väga tähtis. Kui sul aga on raskusi uinumisega, proovi olla füüsiliselt aktiivne (käi näiteks jalutamas või rasedatele mõeldud treeningutes), viibige võimalikult palju värskes õhus ning ärge liialdage enne magamaminekut toiduga.
 


Uinumisraskustele võib kaasa aidata ka ärevus seoses teie kehas toimuvate muutustega ning mõtetega peatsest emakssaamisest. Katsuge leida keegi, kes teie mured ära kuulab ning teid toetab.
Kas sinu süda on hakanud pekslema? Ära muretse – sinu südamemaht on suurenenud ning see on täiesti normaalne nähtus.
Kui sul on soodumus rasedusarmidele, võivad need end tasapisi ilmutama hakata. Venitusarmid ehk striiad tekivad umbes 90% rasedatest ning need tekivad, kui naha tugeva venimise tõttu katkevad naha kollageenkiud või on hormonaalsete muutuste tõttu naha sidekoe seisund häiritud. Rasedusarmid tekivad peamiselt kõhule, rindadele ja reitele. Parim, mida saate nende ennetamiseks teha on hoiduda üleliigsest kaalukasvust ning olla füüsiliselt võimalikult aktiivne.

Raseduskalendri esilehele


 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 

Kommentaare ei ole