{ads}

HIDE

Viimased

latest

13. nädal

Nädal 13.  See on esimese trimestri viimane nädal! Ilmselt taastub tasapisi sinu energia ning ka lapse elutähtsad organid ja stru...

Nädal 13.

 See on esimese trimestri viimane nädal! Ilmselt taastub tasapisi sinu energia ning ka lapse elutähtsad organid ja struktuurid on välja kujunenud, kuid veel ei suuda ta väljaspool emakat ellu jääda. Lootel on olemas kõik luud ja lihased.
Lapsel on moodustunud kael, mis suudab pead toetada.
Beebi pea moodustab peaaegu poole tema pikkusest, kuid alates sellest nädalast pea kasv aeglustub.Loote nägu on muutunud ilmekaks: ta avab ning suleb suud ja kortsutab kulmu.
Seni on lapse soolestik arenenud nabaväädi ümber, kuid nüüd on see jõudnud loote kõhtu.



Ema: Teie talje hakkab sentmeetrite kaupa kaduma – nüüd saate oma lapse imelist arengut oma keha pealt jälgima hakata.
Seoses enesetunde paranemisega võib ka teie seksuaalsus uue kuju võtta. Ärge kartke – enamasti on seksuaalsuhted raseduse ajal täiesti ohutud. Siiski, kui teil on esinenud varasemaid raseduse katkemisi või enneaegset sünnitust, pidage nõu oma arstiga, kes võib teil soovitada teatud perioodil armatsemisest loobumist (esimesed kuud katkemise, viimased kuud enneaegse sünnituse puhul).
Beebi sünnini on veel omajagu aega, kuid sinu rindades hakkab moodustuma ternespiim ehk kolostrum. Tegemist on toitainete ja vitamiiniderikka rammusa kuldkollase ollusega, mida laps saab söögiks paaril esimesel päeval peale sündimist.





Raseduskalendri esilehele



 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 



Kommentaare ei ole