{ads}

HIDE

Viimased

latest

12. nädal

Nädal 12. Lapse süda on peaaegu täielikult välja kujunenud ning igakuisel läbivaatusel saad seda juba tuksumas kuulda. Beebi nägu...

Nädal 12.

Lapse süda on peaaegu täielikult välja kujunenud ning igakuisel läbivaatusel saad seda juba tuksumas kuulda.
Beebi nägu sarnaneb üha rohkem inimesele – silmad on liikunud pea esiossa ning kõrvadki on leidnud õige koha.
Loode hakkab neelama lootevedelikku ehk amnionivedelikku. Just nimelt sedasama vett, mille sees ta ujub ning millesse ka pissib. Lootevedelik vahetub siiski pidevalt – veemolekulid vahetuvad umbes korra kahe tunni jooksul, enamus sellesse lahustunud ained aga aeglasemalt. Nüüd hakkab kujunema loote maitse- ja haistmismeel, kuna lootevesi sisaldab sama toidu maitset ja lõhna, mida sina söönud oled.
Loode on ligikaudu 6-8 cm pikk ning kaalub umbes 20 grammi.

Ema: Esimene trimester hakkab lõppema ning sinu suureks rõõmuks võivad järele anda sellised ebameeldivad sümptomid nagu iiveldus ja oksendamine. Võid olla kilo-paar juurde võtnud, kuid kui sul oli halb enesetunne ja puudus söögiisu, pole ka vähene kaalukaotus praegu veel ohtlik.
Lähimate nädalate jooksul hakkab teie rasedus tasapisi nähtavaks muutuma. Kui sa pole sellele seni mõelnud, valmistu selleks, et oma lähedasi tulevasest ilmakodanikust teavitada.

Ilmselt pead sellel nädalal külastama oma ämmaemandat või günekoloogi ning sulle võidakse teha ultraheli mõõtmaks loote kuklavolti. Kuklavoldi (kukla naha alla kogunenud vedeliku) uurimisega saab enamikel juhtudel Downi sündroomi varakult diagnoosida.

Raseduskalendri esilehele


 17.nädal 
 25.nädal 
 31.nädal 
 32.nädal 
 33.nädal 
 34.nädal 
 36.nädal 
 37.nädal 
 38.nädal 


Kommentaare ei ole