{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ühise kooselu etapid - kui kaugel sina oma mehega oled?

"Nad abiellusid ja elavad õnnelikult kuni tänase päevani..." T änu lapsepõlves kuuldud muinasjuttudele on meil armastusest üsna ro...

"Nad abiellusid ja elavad õnnelikult kuni tänase päevani..."


Tänu lapsepõlves kuuldud muinasjuttudele on meil armastusest üsna romantiline arusaam. Aga mitte keegi ei võtnud vaevaks öelda, et armastus ja kooselu ei ole ainult idüll ja lillepidu, vaid et ka seal on omad etapid, mis tekivad teele nagu takistused. Paarisuhe ei ole iga päev lihtne. On sündmusi, mis panevad kaks inimest tõsisele proovile.

3 aastat ühist kooelu, 7 aastat kooselu, lapse sünd... Nende aastate taga on ühised rõõmud ja mured, suured hetked täis tohutut õnne ja raskused, millest teistel aimugi pole. Puud soola on vahepeal koos ära söödud ja tuleproovid läbitud. Hea uudis on see, et need on kõigest etapid ja kui te olete suutnud neist püstise peaga mööda saada, siis on teie suhe ainult tugevam.

Kolm aastat kooselu

Mida see tähendab?

Enne seda (enam-vähem mõni päev siia-sinna) olid sa alles tulises ja kirglikus suhtes oma kallimaga. Te mõtlesite samadest asjadest, tegite samu plaane ja armastasite samu asju. Ainult, et reaalsus tuli ja pistis oma nina teie ellu ja peale kolme aastat kooselu oled sa avastanud päris huvitavaid asjaolusid: su kallim ei leia alati õigeid sõnu, mida sa kuulda tahaksid. Ta võib olla vait ja üldse sinust mitte välja teha. Ta armastab liiga palju kodus istuda. Ta istub liiga kaua vetsus. See on see hetk, mil sa aru saad, et oled liiga palju teist inimest idealiseerinud ja nüüd tekivad su pähe kaks ohtlikku mõtet:
- Sa katsud muuta oma kaaslast oma ideaali lähedaseks ja tekitad teie vahele väikeseid hõõrumisi.
- Sa ei ütle midagi ja hoiad kõik endas ning käid ringi nagu silmaklappidega, katsudes kaaslase vigadest mitte välja teha. Ainult , et ühel hetkel võid sa plahvatada.

Tegelikult tuleks vältida jaanalinnu meetodit ja vaata otsa oma reaalsusele, sellele kellest sa fantaseerisid ja sellest, kes ta tegelikult on.
Ta ei ole selline, nagu sa unistasid? Selle asemel, et minema joosta, katsu parem avastada milline ta tegelikult on. Ära dramatiseeri seda olukorda üle. Räägi temaga. Kolm aastat kooselu on ilus etapp, et jätkata kirglikku armastust, mis on nüüdseks muutunud autentseks. Hoidke alal tõelisi tundeid, millest puudub igasugune võlts.

7 aastat kooselu

See etapp võib olla raske, kui kolme aasta etappi pole korralikult läbi tehtud. Kui sa oled kogu nende aastate jooksul jaanalindu mänginud, siis jõuab kätte hetk, kus sa enam ei saa teeselda ja kus sa oled kohustatud tunnistama, et asjad ei ole enam nii, nagu nad enne olid. Samal ajal märkad sa, et kirg on jätnud oma koha hoopis muule, sul ei ole enam liblikaid kõhus ja sa ei tunne enam erutust, kui sa kuuled võtit lukuaugus. Mis siis, kui armastusest on saanud lihtne kiindumus? See on hirmutav, sest ometigi tõotasite te teineteisele, et armastate teineteist igavesti...

Sellisel hetkel on oluline mitte olukorra hindamisel eksida: alati ei tähenda see suhte lõppu vaid kõigest kire lõppu. Ja seda parem, sest pikemas perspektiivis hakkavad liblikad kõhus haiget tegema. Sellepärast on oluline teada, et armastus muutub aastate möödumisel, et ta võtab teistsuguse kuju ja vormi, sest reaalsusega vastas olles muutub armastus reaalseks.

Samuti oleks hea unustada igasugused uskumised, mille järgi on olemas ühel pool ainult kirg ja teisel pool igavus. Tähtis on mitte rutiini lõksu langeda ja käia aeg-ajalt väljas ja teha asju koos.

Lapse sünd.

Last sai oodatud nii kaua ja nüüd on ta siin! Olles kõigest 50 cm pikk suudab ta pöörata kahe inimese vahelise kooselu täiesti pea peale. Aga kõik ei lähe alati nii hästi, nagu peaks, kui värske pere end lõpuks kolmekesi kodust leiab. Värske ilmakodanik on osa teie suhtest, mis nõuab energiat ja tähelepanu. Kahe inimese suhtest saab pere, mehest ja naisest saavad isa ja ema. Ema on see, kes elab kõige suuremaid muutusi läbi. Värskel isal ei ole alati lihtne leida oma kohta selles uues armastuse kolmnurgas.

Ära unusta selle kõige juures oma kaaslast ja suhet, leidke aega teineteisele, et kahekesi koos olla ja teha asju nii, nagu te varem tegite.

Kokku kolimine

Te olite tükk aega unistanud sellest, et panna leivad ühte kappi. Kokku kolimine on üks esimestest etappidest, mille läbi kaks inimest teada annavad soovist ühist tulevikku luua. Enne kohtusite te siis, kui see võimalik oli ja veetsite häid momente, siis nüüd olete te igapäevase elu sees ja sõltute teise ja iseenda tujudest. Valetamine ja ilustamised muutuvad üleliigseks, sest kõik sinu harjumused ja erinevused on selgelt näha.

Katsuge end lõdvaks lasta ja ära tee suurt probleemi sellest, kui hambapasta kork on tagasi panemata, kui tuba pole koristatud, kui vetsus pole kõik nii, nagu vaja... Need väikesed probleemid tekitavad ainult hõõrumisi.

Elu draamad.

Haigus, surm...  Kahe inimese suhe on tihti proovile pandud sündmustega, mida nad ei kontrolli ja mis annavad mõtte lubadusele, mida alguses anti: olla koos nii heas, kui halvas. Tegelikus elus pole see kõik nii lihtne. Aga tegelikult võivad need sündmused olla suureks abiks paarile, et neid aidata tõelise ja suurema läheduse poole.

Kahe inimese suhe baseerub tahtel ja soovil olla ja elada koos. Seda tuleks endale meelde tuletada just rasketel hetkedel. Meil on kalduvus uskuda, et kaaslane oskab meie mõtteid lugeda ja teab, mida me vajame. Tegelikult see nii ei ole, sellepärast on vajalik ikka ja jälle rääkida. See väldib arusaamatusi. Katsumuste puhul tuleks meenutada, et kõik inimesed ei reageeri valu suhtes samamoodi, mõni nutab, mõni muutub vägivaldseks, teine sulgub iseendasse. Igaühel on oma kaitsemehhanism. Ei ole olemas ühist head moodust, kuidas valu puhul reageerida, inimesed teevad selle, mida nad suudavad ja mis aitab neil valu maandada.

Truudusetus

Truudusetuse avastamine on alati maavärinat tekitav suhte jaoks. Petetud kaaslase egole lisandub pettumus ja umbusaldus selle inimese vastu, kes oli truudusetu. Nii uskumatu, kui see ka ei ole on võimalik seda etappi läbida ja isegi nii, et see aitab muuta suhet tugevamaks.

Kui esimene viha on möödunud, analüüsi situatsiooni ja katsu mõista, miks selline olukord aset leidis. Leia see põhjus ja see võib aidata leida uut algust teie suhtele.

Ärge kõhelge pöördumast mõne spetsialisti poole või võtke kaks nädalat puhkust kahekesi, et asju selgeks rääkida.

Kommentaare ei ole