{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa teadsid, et idanema läinud küüslauk on palju kasulikum, kui tavaline küüslauk

I danema läinud küüslauk sisaldab rohkem valke ja vitamiine, kui tavaline küüslauk. Idanema läinud küüslaugu toimeaine on kümnekordselt suur...

Idanema läinud küüslauk sisaldab rohkem valke ja vitamiine, kui tavaline küüslauk.

Idanema läinud küüslaugu toimeaine on kümnekordselt suurem.

Tavaliselt ostetakse küüslauku väikeses koguses, kui teda kohe ei kasuta, siis mõne aja pärast läheb ta idanema. Juhtub, et idanema läinud küüslauk visatakse prügikasti teadmata, kas seda kõlbab veel süüa või ei.

Ameerika keemiaühing avaldas hiljuti aga uuringu, milles teadlased tõestasid, et idanema läinud küüslauk on tervisele väga kasulik.

1. Idanema läinud küüslaugus on rohkem antioksüdante.

Küüslauk on meditsiiniline toiduaine, millel on võime immuunsussüsteemi tugevdada ja kaitsta organismi mitmete haiguste eest.

Küüslauk puhastab organismi, toimib antibiootikumina ja tagab organismile suure koguse vitamiine ja mineraale.

Kui küüslauk aga idanema hakkab, toodab küüslauk looduslikke ensüüme, mille roll on kaitsta noort taime välis patogeensete tegurite vastu.

Need uued ensüümid lisavad küüslaugule juurde antioksüdantset toimet, et kergendada taime kasvu ja hoida seda hea tervise juures.

2. Idanema läinud küüslauk kaitseb arterioskleroosi ja mõningate vähi vormide eest.

Küüslauk saab võime võidelda vabade radikaalide vastu üsna ruttu, umbes viiendal päeval peale idanemist.

Sellel hetkel arenevad küüslaugus ensüümid DPPH ja ORAC. See kõik võrdub suurema rakusisese võimega, millel on võime organismi kaitsta arterite kõvenemise ja mõningate vähi vormide (jämesoole, naha ja rinnavähk) vastu.

Lisaks sellele on idanema läinud küüslaugu ekstrakt tõhus, et kaitsta organismi neuronite kahjustuste ja muude aju haiguste eest.

Kuidas tarbida idanema läinud küüslauku? 

Tähtis on kinni pidada teatud reeglitest, et sellest rohkem kasu saada.

Ära osta idanema läinud küüslauku poest. On võimalik, et ta on idanema läinud halbades tingimustes.
Et kindlustada, et küüslauk on korralik ostu hetkel, katsu teda. Kui küüned on liiga kuivad, kerged ja väikesed, siis ära osta. Kui küüslauguküüned on aga tugevad ja lõhnavad hästi võid sa neid osta. Parim soovitus on lasta küüslaugul kodus idanema minna.

Et vaadata kas tegemist on idanema läinud küüslauguga, koori küüslauk ja lõika pooleks.
Sa näed kohe väikest idu, mis asub küüslaugu sees. Ta on rohelist värvi, kindlasti ei tohiks ta olla pruun ega must. Kui see peaks nii olema, siis viska küüslauk ära parem.

Idanema läinud küüslaugu maitse on tugevam tavalisest küüslaugust. Toidutegemise juures kulub teda seega vähem.




Kommentaare ei ole