{ads}

HIDE

Viimased

latest

9 paika meie planeedil, kus sa mõne minutiga surra võid

M eie planeet maa on imeilus koht, täis fantastiliseid kohti. Ta pakub meile võrratuid vaatepilte imeilusate mägedega, muljet avaldavate vul...

Meie planeet maa on imeilus koht, täis fantastiliseid kohti.

Ta pakub meile võrratuid vaatepilte imeilusate mägedega, muljet avaldavate vulkaanidega, kuninglike jõesuudmetega, lõputute kõrbetega ja paljudele muude paikadega.

Hoolimata sellest ilust võib loodus olla sageli ka ohtlik.

Siin on nimekiri maailma ohtlikematest paikadest.

Surmaorg, Ameeria Ühendriigid.
© Tpsdave  

Surmaorus on valitseb suur kuumus, see muljetavaldav kõrb on maailma kõige kuumem paik: temperatuurirekord tõuseb kuni 56,7°. Isegi kõige tugevam inimene maailmas väsiks ruttu sellistes tingimustes. Inimolend ei suuda ilma veeta vastu pidada üle 14 tunni.

Danakili kõrb,  Eritrea

© (c)V  

Põrgukuumus, väävelhape, gaas ja laava - selline on Danakili kõrb. Aktiivsed vulkaanid on siin igal pool, termomeeter tõuseb kuni 50° samal ajal, kui maa sisemusest tõuseb mürgiseid gaase. See on hirmutav paik koos oma üleloomuliku iluga, mis tõmbab ligi turiste.

Washingtoni mägi, Ameerika Ühendriigid

© The Pilot's-Eye View  


Washingtoni mäel puhub planeedi kõige tugevam tuul. Kõige kiirem registreeritud tuul oli 327 km/h. Lisaks sellele tasub ära märkida madal temperatuur - 40° ja pidevad lumesajud, mis muudavad tingimused raskeks. Washingtoni mägi on küll kõigest 1917 meetri kõrgune aga selle mäe tipus olles tunneks alpinist ennast nagu Mont Everesti tipus.

Sinabungi vulkaan, Indoneesia

© Gonzalo Saenz de Santa Maria Poullet  

© M.Jacobs  

 Sinabungi vulkaan on aktiivne vulkaan Sumatra saarel Indoneesias. Kurikuulus vulkaan on teinud palju kahju aastatel 2010, 2013, 2014 ja 2015. Viimane purse leidis aset 27. veebruaril 2016: gaasi, laavat ja tuhapilvi purskus 2500 m kõrguselt. Kahjuks ootab vulkaani ees hävitamine tema pideva aktiivsuse pärast.

Suur Quemada saar (kobrasaar), Brasiilia

© Joao Marcos Rosa  

Seda Brasiilia kõrval asuvat saart peetakse planeedi kõige ohtlikumaks, sest seal elavad kõige mürgisemad maod botropsid. Madudearv saarel on viis ruutmeetri kohta. Vanasti elasid seal majakavahid aga nad surid kõik rästikuhammustustesse. Sellest ajast saadik toimivad majakad automaatselt ja Brasiilia valitsus ei luba turiste läheneda sellele ohtlikule saarele.

Surmaorg, Venemaa,  Kamtšatka

© (с) Igor Shpelenok 


 Ka Venemaal asub Surmaorg, Kamtšatkal. Ta asub kuulsa geiserite oru kõrval. Sellel territooriumil on mürgiste gaaside konsentratsioon väga kõrge. Kõik elav on seal ohus: taimed ja loomad surevad. Inimestel hakkab vähese ajaga halb, tõuseb palavik, esineb pearinglusi ja külmavärinaid. 

Bikini atoll, Marshalli saared

© (с) Pixabay  
 Esimesel pilgul näib, nagu oleks tegu paradiisliku saarega keset ookeani, kas pole? Ja see oli tõeline paradiis, niikaua, kui Ameerika Ühendriigid hakkasid tegema tuumakatsetusi sellel territooriumil - peale seda kui nad olid muidugi evakueerinud kõik saare elanikud. Katsetused on tänaseks päevaks läbi saanud aga saar pole enam kunagi sama: radiatsioonitase on jäänud kõrgeks, sellepärast on ebasoovitav veeta seal pikalt aega.

 
Afari depressioon, Etioopia

© Matthew and Heather  

Afari maakonnas Etioopias asub Erta Ale vulkaan, üks kõige ohtlikematest vulkaanidest planeedil. Pidevalt leiavad seal aset maavärinad, mis tekitavad sügavaid kuristikke. Vulkaanikraatris asuvad kaks laavajärve, viimase tase muutub koguaeg tekitades tugevaid maavärinaid.

Natroni järv, Tansaania

© Bildagentur Zoonar GmbH  
See ebareaalne foto on võte Natroni järvest Tansaanias. Soola- ja pH -tase on seal nii kõrged, et elusolenditel oleks ohtlik ainuüksi veega kontaktis olla. Loomulikult on ujumine keelatud aga kui sa seda järve imetleda soovid, võid sa seda teha ainult mõne minuti jooksul, sest väävli ja vesinikulõhn on väljakannatamatud.












Kommentaare ei ole