{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nipid, kuidas valmistada tervislikku smuutit (mis ka hästi maitseb).

Need, kes armastavad smuutisid ise valmistada, on kindlasti otsinud blogides, sirvinud ajakirjades retsepte ja lugenud raamatuid, mis räägiv...



Need, kes armastavad smuutisid ise valmistada, on kindlasti otsinud blogides, sirvinud ajakirjades retsepte ja lugenud raamatuid, mis räägivad smuutidest ja kindlasti jõudnud arusaamisele, et smuutimaailmas tehakse kõike ja kõigest - parimast halvimani.

Siinkohal mõned alusbaasid smuutide valmistamiseks, et jook tuleks ühtaegu maitsev ja tervislik.

1. See, et kõik kokku segad blenderis, ei tähenda, et see jook oleks tervislik.
Kui sa paned oma smuutisse ohtralt jäätist, kondentspiima, karamellsiirupit või apelsini konsentreeritud mahla, annab see kokku milkshake'i, mitte smuuti! Mõtelge ise - mitmel hommikul alustate te päeva jäätiseputka sabas?

2. Isegi kõige tervislikum smuuti ei ole tervislik, kui sa seda jood korraga terve tonni.
Isegi kõige tervislikum retsept ei ole tervislik, kui seda juua terve liitri. Näiteks: kahes tassis 2% piima = 240 cal, 22g suhkrut (laktoos) ja 10 g rasva, millest 6 g küllastunud rasvu. Kui sa sellele lisad puuvilju ja ükskõik, millist suhkrut, meenutab see rohkem juba magustoitu!

3. Mitmekesisusel on palju parem maitse!
Smuuti on super võimalus proovida uusi maitseid. Lõbusta ennast lisades oma smuutisse erinevaid värskeid ja külmutatud puuvilju, juurvilju (kindel see, et peaotäis noori spinativõsusid ei riku maitset), pähkleid (lusikatäis pähklivõid või mandlijahu ja maitse muutub kardinaalselt!), erinevad piimad (mandli-, soja-, kookose-, lehma-, riisipiim) , jogurt, puuviljapüree, jahutatud kange must kohv... kokkuvõttes, kasutage oma kujutlusvõimet!

4. Hoidu suhkru lisamisest!
Enamik smuutiretsepte sisaldavad suhkrut, vahtrasiirupit, kuivatatud datleid, agaavisiirupit jne. Välja arvatud retseptid, mille alusbaasiks on köögiviljad, on suhkrusisaldus tavaliselt piisav puuviljasmuutides, et saavutada head smuutit, ilma, et sa peaksid seda juurde lisama. Kui sa ei ole veendunud selles, vähenda vähehaaval suhkrukogust.


5. Et smuuti oleks eine eest, peab ta sisaldama süsivesikuid, proteiine ja häid rasvu.
Kui sa paned kaks või kolm puuvilja blenderisse, on see huvitav kooslus, sest sisaldab palju kiudaineid aga see ei ole võrdne einega, sest see ei toeta meie keha kuigi kaua. Et teha toitvat smuutit, pead ta koostama, nagu sa koostad lõuna- või õhtusööki: puu- ja juurvilju (vähemalt 50%) , proteiine (jogurt, piim, tofu, pähklid). Kui proteiinid, mida sa lisad, on liiga lahjad , lisa natuke häid rasvu (avokaado, linaseemned jne). Et saada vedelamat jooki, võid sa alati lisada kas näiteks lihtsalt vett või jäätükke.

Kommentaare ei ole